What I've been upto lately - Reisverslag uit Heemstede, Nederland van Bart Nawijn - WaarBenJij.nu What I've been upto lately - Reisverslag uit Heemstede, Nederland van Bart Nawijn - WaarBenJij.nu

What I've been upto lately

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

18 Augustus 2006 | Nederland, Heemstede

Yooooo!
Het is al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een berichtje schreef, dus dacht ik laat ik maar weer eens wat intikken. Jammergenoeg ben ik mn camera weer vergeten, dus komen er geen nieuwe fotoos, blijf kijken want binnekort zet ik ze erop en ze zijn cool! Heb net weer een toernooitje gehad dat ik heb georganiseerd samen met drie andere vrijwilligers/voetbalcoaches. Bestond uit een halve finale en een finale...halve finale dik verloren tegen jongens die gimiddeld een kop groter waren...de jongens waren in de eerste 10 minuten wat geintimideerd door de grootte van de tegenstander, want we kregen in die periode de enige 3 goals tegen, daarna waren wij alleen maar in de aanval, maar we konden gewoon niet scoren...moet ik maar weer wat meer op gaan trainen. Morgen heb ik weer een oefenwedstrijd en zondag ook..de meeste andere vrijwilligers gaan reizen maar ik blijf hier om mn team te coachen. Over reizen gesproken..ik ben afgelopen weekend wel wezen reizen, naar Cape Coast, dat is een plek waar slavenkastelen zijn, een ervan Elmina werd lange tijd geleid door Nederlanders...Ik liep (volledig per ongeluk) met een oranje polo, een oranje bermuda en bijna oranje leren bootschoentjes door het kasteel...Pas toen een aantal Ghanezen me lichtelijk aggressief aankeken, besefte ik dat ik nogal lomp bezig was...toen heb ik maar mn zwarte overhemd aangetrokken, vond ik wel mooi zo...zwart en oranje... stond nog best goed ook, of het is mijn aparte kledingsmaak. Die kastelen waren wel interessant(vooral Elmina, die andere was eigenlijk heel saai) maar de Kanape-walk was pas echt gaaf...Het is een wandeling in een of ander natuurpark(ben de naam ervan alweer vergeten), waarbij je over loopbruggen loopt, die door bomen met elkaar verbonden zijn. Je loopt op een ogenschijnlijk gammel loopbruggetje, op 50/60 meter hoogte midden door een regenwoud..nou ik hoop dat je je kunt voorstellen dat het best wel cool was..de fotoos komen. Op weg terug naar de plaats waar we normaal altijd zitten (Teshie) stapten twee van onze Engelse vrinden uit de Tro-Tro(soort busje waarmee je heel goedkoop kunt reizen) omdat zij van de tennisafdeling zijn en dus ergens anders gevestigd zijn, Winneba, zo heet die plaats. Maar goed...Olivier(Nederlandse vriend van me die in Belgie woont) kwam op het idee om met ze mee te gaan..Ik dacht nou..prima idee! Dus zijn we met hun meegegeaan, ze zitten op de sportscollege, waar verscheidende sporten worden beoefend op het hoogste niveau in Ghana. De tennissers zijn er het beste van Ghana en Ghana voetbal U-17 en de Black Queens(Ghanese vrouwenvoetbalelftal) hadden trainingskamp. We hebben ze allemaal even gezien, hebben getennist met de tennistalentjes en zijn op de foto geweest met de Black Queens. Verder gingen we 's avonds naar een kroegje om lekker wat te drinken en met de lokalen en elkaar te lullen.
Gisteravond was een leuke avond, we gingen naar Macumba, een van de bekendere nachtclubs hier in Ghana. Het was stripavond en er waren meer hoeren dan normale mensen...de stripact viel wat tegen, ik weet niet waarom maar het was gewoon niet leuk om naar te kijken, kwalitatief schoot het gewoon tekort. Verder wel gezellig gedanst en gezeten daar en laat teruggekomen om lekker te pitten.
Mn minuten in het internetcafe raken op dus ik stop met schrijven...

Tot snel en hoor van jullie!

DOoeoeeeeg!

• 18 Augustus 2006 - 23:40

Marianne Lette-Nawijn:

Ha die Bart! Cool, al die berichten van jou uit Ghana. Krijgen zo een goede indruk van wat je allemaal bezig houdt. Veel voetbal dus, maar gelukkig ook nog tijd om het land te verkennen en de mensen te ontmoeten. Wat een mooi avontuur. We hebben je natuurlijk gemist vorige week, maar jullie (jij, Jacob, David, Friso en Mees) waren er in onze gedachten bij. Het was een heel mooi en waardig afscheid. we zullen de toespraken voor je bewaren. Olivia sprak namens jullie allemaal (de kleinkinderen). Met Oea gaat het best goed, ze is heel flink, en we zijn allemaal trots op haar. Vick is heel druk bezig met het organiseren van een feest (corps bestaat 155 jaar) en daarnaast de lustrum almanak voor haar dispuut. Heel veel werk, maar ze doet het goed. Christiaan slaagde voor zijn motorfiets rijbewijs!! Gaat zijn Vespa t.z.t. inruilen voor een monster, "Mammie is not amused!" De mooie warme zomer is omgeslagen in een wat zwoele, koelere na-zomer, met af en toe regen. De zee is nog wel prettig qua temperatuur en we (vooral Raffles) zwemmen af en toe en wandelen dagelijks langs het strand. Okay, verder niet veel nieuws van hier. Robert was vorige week in Singapore , o.a. voor medische controle en alles gelukkig okay! Tot volgende berichtje, hou je haaks, liefs, x x Marianne

• 19 Augustus 2006 - 09:38

Duco:

Yo neger!klinkt heel relaxt allemaal&ik begrijp dat je er weer stylo uitzag. Lukt het al om de kleine bartjes tactisch op de rails te krijgen?
    heb nu rijles, dus check je later(ergens in oktober of november)

homies 4 life,
    Duco

• 19 Augustus 2006 - 17:45

Floor:

Premies voor de beste speler..?
    Mail me. Ik ben zondag al weg. Sailing. doeidoei

• 19 Augustus 2006 - 20:03

Erik Van Muiswinkel:

Ha Bart! Ik check altijd even what you have been up to, en behalve de mooie voetbalverhalen trekken nu ook de strip-verhalen de aandacht. Goed werk, graag meer nachtclub-details de volgende keer, ook als het tegenviel! De grootste act van onze R&W dames vond vandaag plaats: tegen alle verwachtingen in (zeker die van Quick) wonnen ze vandaag de 2e play off tegen Quick, op de allerlaatste bal van de wedstrijd, en werden daarmee voor de 15e keer Landskampioen! (vorige keer met Peter Entrop in 2003). Verder wordt er al volop gevoetbald, dus je zal binnenkort gemist worden als jeugdcoach bij HFC. Volgende week nog het Spiet toernooi en een thuis-dubbel van het Eerste, en dan weten we of er volgend jaar weer Hoofdklasse gespeeld wordt.
    Doe veel groeten aan de Black Queens als je ze weer ziet, wees voorzichtig met je 06-nummers, en have heel veel fun! Groeten uit Heemstede aan Zee,

Erik
    van M.

• 19 Augustus 2006 - 21:18

Annetje:

Lieve Bart,
    Leuk om zo te lezen wat je allemaal uitspookt daar!
    Ben natuurlijk heel benieuwd naar de volgende foto's,spannend,die loopbruggen.
    Marianne schreef al over het mooie afscheid van Grootpappie,er is een geluidsopname van zodat je die later kunt horen.Heb ook aan jullie,die er niet waren, gedacht.
    Willem logeert nu bij ons vanaf gisteren.Morgenmiddag brengen we hem weer thuis en gaan dan eerst even thee drinken bij Oea.
    Ze hebben zoals altijd weer dolle pret met elkaar.
    A.s. maandag moet Mees alweer naar school en Friso moet de 29e zijn rooster halen.Heel spannend natuurlijk,de nieuwe school.
    Nu, ik heb even geen nieuws meer,succes daar en veel plezier en tot snel!
    Veel liefs,Annetje.

• 21 Augustus 2006 - 10:34

Papa:

Ha Bart,
    hoewel het via m'n laptop niet lukte,kan ik nu gelukkig via een lokale PC hier op kantoor wel je berichten lezen; net op tijd blijkt nu; leuk verhaal en zie dat er toch ook (althans voor mij) nieuwe foto's zijn...
    Mijn ervaringen hier kreeg je reeds uitgebreid per e-mail. Hou je taai en nog veel succes + plezier.
    Veel liefs en groet uit Vietnam, Papa

• 23 Augustus 2006 - 12:33

Anna:

Heee bartje,
    aan je verhalen en je foto\'s te zien heb je nu echt een top tijd daar!!! veel foto\'s herken ik van toen ik zelf in ghana was, echt super vet allemaal!! heb je ook dat boek gelezen, de zwarte met het witte hart? moet je anders maar doen als je weeer in nl bent, dam zie je echt een deel van je reis terug! IK ga trouwens ook naar afrika in oktober, maar dan naar het zuiden, zit een uur van kaapstad! hoop dat ik net zo leuk ga hebben als jij daar! spreek je snel weer! kus lutie

• 23 Augustus 2006 - 17:39

Sake:

Bartje ouwe koning!
    Volgens mij ben je echt onwijs aan het genieten daar in Ghana. Misschien voor je gemoedstoestand ik ga toch weer naar die kakkerclub terug. Je komt niet zomaar van me af he

ciao xx

• 23 Augustus 2006 - 21:58

Jaap En Huib:

Ha Bart,
    Wat een leuk bericht man, zijn trots op je. Hebben al veel te lang niets laten horen, maar horen wel e.e.a. via je ouders en natuurlijk de brichten van jou zelf. Zag op de foto's dat je mijn mooie rode zwembroek draagt. Is wel heeeel lang geleden dat ik dáár nog in kon.
    Ben blij dat je het naar je zin hebt, zeker met Olivier erbij. En je ziet ook nog eens wat van het land zag ik (foto's).

Dit was even een kort bericht, moet nog even aan een verhaal werken voor morgen, mail je snel weer! Heel veel groeten, liefs Jaap en Huib

• 25 Augustus 2006 - 04:24

Sharon:

Hoi Bart,

Leuk om up to date gehouden te worden! Ben benieuwd wel wie nou de oude voetbalschoenen van Jordi heeft! Jordi is met Mark, mijn vriend naar de bekerwedstrijd van FC Barcelona geweest in het stadion van barcelona. Wat een wereldse ervaring was dat! Ik besef dat jouw pupillen dat niet zouden kunnen doen maar voor Jordi was het ook een geweldige ervaring. Veel succes met de training!

Jordi en Sharon

• 26 Augustus 2006 - 17:00

Dansta:

YO bart mooie verhalen man en de picca's dikke shizzle je bent zowel fysiek als mentaal op de juiste plek....Is Pimpong een grote held daar?
    Of is het Essien troef...Ben benieuwd naar je andere verhalen spreek je laters WA1 terror-unit

• 28 Augustus 2006 - 13:12

Annis!:

hey bart ouwe makker! blijven posten he, we zitten al 20 dagen zonder bericht! ben je al voor een ghanese schone gevallen?

• 02 September 2006 - 14:34

BOS:

Ha Bart, wat geweldig om al je belevenissen te lezen. Het klinkt als één fantastisch avontuur. Wat geweldig dat je dit doet, je hebt een groot hart. En natuurlijk ook veel zin in voetballen... Ik hoop op meer verhalen, log snel weer in. Groetjes Anne van den Bosch

• 04 September 2006 - 17:06

Jacob:

He Bart hoop dat alles goed met je gaat. Geniet en laat je niet afzetten daar. Spreek je snel weer op msn.

• 17 September 2006 - 16:04

Benjamin:

He bartus,

blijf die mooie verhalen maar schrijven. als ik ze lees denk ik aan hoe ik misschien volgend jaar ergens net zo hard ga chillen als jij. ajax heeft vandaag 2-0 van roda jc verloren dus importeer maar een paar van je talentjes, want die kunnen ze hard gebruiken.
    laters Bennie

• 18 September 2006 - 07:31

Thijs:

Ouwe waar blijven die berichten?
    Blijven posten ouwe gek.

Ciao